Adatvédelem

Adatvédelemi tevékenység adatvédelmi audit, DPO, Adatvédelmi tisztviselő

DOKUMENTÁCIÓ KÉSZÍTÉSE

Adatvédelmi tevékenységem során ügyfeleim egyedi igényeire és folyamataira szabva elkészítem az általános adatvédelmi rendeletnek (GDPR) való megfelelés igazolásához szükséges jogi dokumentációt (szabályzat, belső adatvédelmi szabályzat, weboldal adatkezelési tájékoztató, vagy webshop adatkezelési tájékoztató, munkavállalói adatkezelési tájékoztató, adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat, illetve adatkezelési hozzájárulás kapcsán tájékoztató, munkahelyi kamerás megfigyelés ügyében kamera rendszer szabályzat, kamerás megfigyelés tájékoztató stb.)

ADATVÉDELMI AUDIT

Feltérképezem a tényleges adatgyűjtési folyamatokat, megvizsgálom, hogy az adatkezelés a jogszabályoknak megfelelően működik-e, mely során feltárom a kockázatokat, hiányosságokat és megoldási javaslatot készítek el.

ADATVÉDELMI TISZTVISELŐI (DPO) FELADATELLÁTÁS

A tisztviselői tevékenységem során lehetőség nyílik arra, hogy az adatvédelemmel független, és szakértelemmel rendelkező személy foglalkozzon az adatkezelőnél. Az adatvédelmi tisztviselő kötelező kijelölése elő van írva bizonyos esetekben, azonban opcionális jelleggel is dönthet úgy, hogy a feladattal adatvédelmi tisztviselőt bíz meg. E tevékenységem során tanácsadó és ellenőrző funkciót töltök be az adott szervezetnél. E feladatot megbízási jogviszony alapján látom el. Ezen szolgáltatás magába foglalja az összes adatvédelmi munka folyamatos ellátását, tekintettel arra, hogy azoknak az elvégzése az adatvédelmi tisztviselő feladata.