Visszaélés bejelentés

Bejelentővédelmi rendszer, bejelentő védelmi ügyvéd

A panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló 2023. évi XXV. törvény létrehozásával az UNIÓS szabályoknak eleget téve az állam a korrupció elleni hatékony fellépést kívánja elősegíteni.

KINEK KÖTELEZŐ?

Az egyes cégeknek kötelező egy olyan belső rendszert kialakítani, ahol a munkavállalóik és partnereik be tudják jelenteni az általuk tapasztalt jogellenesnek vélt tevékenységeket, illetve aggályos magatartásokat. 2023. július 24.-től minden legalább 250 főt foglalkoztató cég és a Törvényben felsorolt egyes szolgáltatók kötelesek bevezetni az új szabályoknak megfelelő belső visszaélés-bejelentési rendszert. A legalább 50 főt, de legfeljebb 249 főt foglalkoztató cégeknek a belső visszaélés-bejelentési rendszer létrehozására 2023. december 17.-ig van határidejük. Kötelező továbbá azon cégeknek is, akik bár 50 fő alatti létszámot foglalkoztatnak, azonban a Pmt. hatálya alá tartozó foglalkoztatónak minsül, pl.: hitelintézet, pénzügyi szolgáltató, ingatlanügylettel kapcsolatos tevékenységet végző stb.

A bejelentővédelmi ügyvéd feladatai közé tartozik a bejelentővédelmi rendszer kialakítása és ahhoz kapcsolódó jogi dokumentumok előkészítése, beérkező panaszok kezelése a jogszabályok szerint, nyilvántartás vezetése stb. fogadja a bejelentéseket, jogi tanácsadást nyújt a bejelentőnek a bejelentés megtételével kapcsolatban, továbbá, hogy kapcsolatot tart a bejelentővel.

A bejelentővédelmi ügyvédi megbízásom létrejöttekor a megbízóm rendelkezésére bocsátom a szükséges dokumentációt:

  • VISSZAÉLÉS-BEJELENTÉSI ELJÁRÁS SZABÁLYZAT
  • VISSZAÉLÉS-BEJELENTÉSI TÁJÉKOZTATÓ
  • MUNKÁLTATÓI TÁJÉKOZTATÓ KIEGÉSZÍTÉS
  • ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ KIEGÉSZÍTÉS

 

Amennyiben Önnek bejelentővédelmi ügyvédre van szüksége, úgy forduljon hozzám bizalommal az alábbi email megkeresés útján és hamarosan felveszem Önnel a kapcsolatot.

iroda@visszaelesbejelentorendszer.com

Bejelentő védelmi ügyvéd díjazása:

A megbízási szerződés megkötésével egyidejűleg fizetendő 100.000,Ft összegű egyszeri szerződéskötési díj, mely magában foglalja a feladat ellátásához szükséges, és az megbízó részére átadásra kerülő fentebb már említett specializált jogi dokumentáció elkészítésének és átadásának a díját.

Ezt követően havonta rendelkezésre állási díj: 15.000,-Ft/hónap  50-150 főt foglalkoztató esetén, míg 30.000,-Ft/hónap 150 főt meghaladó foglalkoztató esetén

Panaszkezelések utólagos elszámolásban 30.000,-Ft/panaszkezelés

Adatfelvételi lap